TVT89-Medierea, alternativa litigiului

În perioadă de criză financiară, tot mai multe fime ajung la insolvenţă sau intră în litigii cu alte companii. Tocmai din aceste motive, reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Timişoara împreună cu cei ai Tribunalului Timiş au demarat un nou proiect prin care vor să deschidă un Centru de Mediere.

Mediul de afaceri timişorean are nevoie de cât mai multe facilităţi, fie ele de natură economică, fie administrativ-organizatorice. Pentru a veni în ajutorul agenţilor economici din vestul ţării, reprezentanţii CCIAT, dar şi patronatele timişene vor să deschidă un Centrului de Mediere. Pe lângă faptul că odată ce apelează la acest centru agenţii economici ar beneficia de consiliere, ar avea şi avantaje financiare. Timpul şi banii cheltuiţi în cazul unui litigiu s-ar înjumătăţi.

În România funcţionează astfel de centre de mediere de mai bine de un an, timp în care reprezentanţii mediului de afaceri au colaborat cu peste 1500 de mediatori. Rezultatul? Pe lângă faptul că au reuşit să evite ca firmele să îşi rezolve problemele în instanţă mediatorii au menţinut relaţii amiabile între societăţil ecomerciale şi chiar le-au oferit mai multe soluţii de colaborare.

SURSA

Inscriere newsletter

Zeno Daniel Sustac 2012