Un reputat mediator international in vizita la Timisoara

Brian Cox si Zeno Sustac la sediul Sustac&Asociatii din Timisoara

Brian Cox si Zeno Sustac la sediul Sustac&Asociatii din Timisoara

Reputatul mediator international Brian Cox, Director al Pacis Project in Faith Based Diplomacy si Vicepresedinte al Centrului International pentru Religie si Diplomatie, prezenta constanta in calitate de specialist in domeniul rezolvarii conflictelor internationale in zone fierbinti din Europa, Asia, Africa, America Latina si Orientul Mijlociu, a avut astazi o intalnire de lucru cu dr. Zeno Sustac, expert european in domeniu, la Centrul de mediere Sustac&Asociatii din Timisoara.

Au fost dezbatute subiecte de interes referitoare la medierea din Romania si medierea internationala in care cu siguranta, Romania trebuie sa joace un rol vizibil. Vizita sa in Romania a presupus si intalniri cu reprezentanti ai Guvernului si Parlamentului. De apreciat este faptul ca Timisoara exista pe harta medierii internationale, o confirmare in acest sens fiind chiar intalnirea de astazi.

Contactat de TimisoaraStiri.ro, Zeno Sustac nu a dorit sa dezvolte subiectele dezbatute afirmand ca: „Rolul Romaniei in medierea internationala ar trebui sa fie unul de prim rang iar medierea sa devina o obisnuinta si nu o exceptie. La nivel diplomatic, medierea este mereu prima optiune. De ce nu ar fi la fel si in viata de zi cu zi?”

Brian Cox este profesor al Institutului Straus, centrul de referinta mondiala in domeniul rezolvarii disputelor din cadrul Universitatii Pepperdine din California si autor al mai multor lucrari de referinta in domeniu.

Inscriere newsletter

Zeno Daniel Sustac 2012