clubmediatori.ro - Zeno Sustac este noul vicepresedinte al Consiliului de Mediere

zeno-daniel-sustac-2-1Consiliul de Mediere are un nou vicepresedinte. In sedinta din 24 noiembrie 2012 Ion Dedu a fost revocat din functia de vicepresedinte, in locul sau fiind ales Zeno Daniel Sustac.

Revocarea si numirea unui nou vicepresedinte al Consiliului de Mediere nu s-au aflat pe ordinea de zi a sedintei Comisiei Permanente si a sedintei ordinare a Consiliului. Dupa terminarea sedintei, pe site-ul Consiliului de Mediere a fost publicat un comunicat ce anunta schimbarile si prezenta cateva din obiectivele noii echipe de conducere, compusa din presedintele Dorin Valeriu Badulescu si vicepresedintele Zeno Daniel Sustac. “Prin proiectele care se vor initia incepand cu luna decembrie 2012, imaginea institutionala a organismului de reglementare, organizare si control a profesiei de mediator va capata o noua dimensiune prin angrenarea directa in programul de dezvoltare a medierii la nivel european si prin implicarea directa a conducerii Consiliului impreuna cu corpul profesional al mediatorilor din Romania in consolidarea structurilor europene”, se precizeaza in comunicat.

Presedintele si vicepresedintele Consiliului de Mediere vor participa in calitate de experti la Conferinta “Justice in austerity: challenges and opportunities for access to justice”, care se va desfasura la Parlamentul European de la Bruxelles, in perioada 6-7 decembrie 2012. De asemenea, la nivel national, luna ianuarie 2013 va fi declarata “Luna portilor deschise la Consiliul de Mediere”, in vederea transpunerii in practica a prevederilor Legii 115/2012, aplicabile incepand cu 9 ianuarie 2013.

Comunicatul Consiliului de Mediere mai spune ca „implicarea la nivel european va determina o mai buna aplicare si transpunere a reglementarilor in domeniu, facilitand un plus de vizibilitate a mediatorilor la nivel institutional national.”

Fostul vicepresedinte Ion Dedu a postat pe pagina de Facebook o declaratie referitoare la schimbarea sa, precizand ca a fost revocat din functie, „cu un numar de cinci membri la patru, fara o motivatie.” Ion Dedu a mai spus ca, „in calitatea de vicepresedinte mi-am adus contributia atat cat am putut, realizand intalniri cu magistratii in Targu Mures, Bihor, Calarasi, Dambovita si Timisoara, cu avocati, cu presedintele UNBR, cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, cu Consiliul National al Audiovizualului, etc. Am participat la diverse emisiuni radio si tv, simpozioane si conferinte, la toate incercand sa fac cunoscuta medierea si sa-mi asum responsabilitatea de membru CM. Am conceput si supus spre aprobarea CM ghidul privind informarea pentru aplicarea legii 115/2012 si draftul procesului verbal de informare.”

„Ii doresc public mult succes in activitate”, a mai spus Ion Dedu, referindu-se la noul vicepresedinte. Dedu a promis ca isi va aduce in continuare contributia la dezvoltarea medierii, sprijinind activitatile benefice medierii si mediatorilor.

Inscriere newsletter

Zeno Daniel Sustac 2012